

(öğretim görevlisi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü;
daire başkanı, Bilgi İşlem Dairesi; Çanakkale Onsekiz / 18 Mart Üniversitesi) -
işten atıldı (Şubat.2009)

(bölüm başkanı,
yardımcı doçent,
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Çanakkale Onsekiz / 18 Mart Üniversitesi) -
işten atıldı (Şubat.2004)
(Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Haliç Üniversitesi - işten atıldı ;;
Meslek Yüksek Okulu, İstanbul Ticaret Üniversitesi - işten atıldı)
Çanakkale Onsekiz / 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Servet Senyücel ve Cemal Ardıl'a “sahte bilimsel konferanslar” düzenledikleri gerekçesiyle “kamu görevinden çıkarma” cezası verdi ve işten attı (11.Şubat.2004) (DS-57, 2004). Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) (Yüksek Disiplin Kurulu) (Erdoğan Teziç, Aybar Ertepınar, Tuğmaç Sayraç, vd), bu cezayı "iyi hal" nedeniyle (halleri o iyiydi ki (ÇOMÜ'nün de görmezden geldiği, dosyadaki çok sayıdaki (30+) tamamen hileli (çalıntı, vb) bildiriyi ve 1 adet tamamen çalıntı yüksek lisans tezini görmeye hiç gerek yoktu) : atılmalarına neden olan faaliyetleri hala yoğun bir şekilde sürdürmeye devam ediyorlar, Türkiye üniversiteleri 2003'ten bugüne "iyi hal"inin ödülü olarak Dr (??) Cemal Ardıl'ın cebine 200.000+ euro (vatandaşların ödediği vergilerden) aktardı; Haliç Üniversitesi, Servet Senyücel'i işe başlattı, fakat kısa süre sonra o da işten attı; İstanbul Ticaret Üniversitesi, Servet Senyücel'i işe başlattı (haklarında "bilim sahteciliği" iddiaları olanlara Türkiye üniversite sisteminde tüm kapılar ardına kadar açıktı; üstelik talep patlamasına neden olmaktaydı; bazı güzergahlarsa çok belirgindi : Çanakkale Onsekiz / 18 Mart Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, gibi), fakat kısa süre sonra o da işten attı)
(YÖK'e göre "doktora öğrenimi görme suçu" (ayrıca belgelerle detaylı olarak anlatıldı) en ağır, en affedilmez suçtu, bu suçu işleyenlerden kötüsü yoktu)
"görevden çekilmiş (istifa etmiş) sayma"ya düşürdü (28.07.2004) :
- YÖK yazısı (Tansu KÜÇÜKÖNCÜ'ye) (imza : genel sekreter), 13.Ekim.2004 , sayı : 4808-20391
- YÖK yazısı (ÇOMÜ'ye) (imza : Aybar Ertepınar), 09.Ağustos.2004 , sayı :3800 - 15315
- ÇOMÜ yazısı (Personel Dairesine) (imza : Ramazan Aydın), 26.Ağustos.2004 , sayı : 290-5035
Servet Senyücel ve Cemal Ardıl, ÇOMÜ'den atıldıktan sonra da atılmalarına neden olan faaliyetlerini sürdürdüler. Bunların detayları savcılığa verilen dilekçelerde belgeleriyle anlatıldı (28.04.2004)
---------------

(dekan, Mühendislik Fakültesi;
bölüm başkanı, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü; Haliç Üniversitesi) -
işten atlıdı (Haziran.2009)
Ali Okatan, Haliç Üniversitesi'nden atılmasının ardından Servet Senyücel'in güzergahını takip ederek İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde çalışmaya başladı.
Ali Okatan, "İntihal ve Akademik Yayıncılık, Türkiye İntihali / Çalmayı Tartışıyor" başlıklı bir panelde konuşmacılardan biriydi (01.Kasım.2007, düzenleyen : Papatya Yayıncılık Eğitim, yöneten : Rifat Çölkesen, diğer konuşmacılar : Bekir Karaoğlu, Yusuf Çotuksöken; 26. İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP, Beylikdüzü). Papatya Yayıncılık, http://www.papatya.gen.tr/akademik Hirsiz.htm adresinde bu panelde konuşulanları "Türkiye'de İntihal (isim isim intihalci profesörler, doçentler ve yardımcı doçentler...)" adıyla kitap halinde yayınlayacağını (01.09.2009 'dan itibaren) duyurdu. Ali Okatan'ın yayın listesinin tamamına yakınının (30+ adet, bunlardan 6 tanesinde Servet Senyücel ile ortak yazardı), Servet Senyücel, ve Bekir Karlık'la birlikte yürüttüğü faaliyetler adresli olduğu, bunlar sayesinde profesör, ve ardından dekan yapıldığı anlaşılmaktadır.
---------------
EK BİLGİ :

(dekan , Fen - Edebiyat Fakültesi ,
bölüm başkanı , profesör , fizik ,
Çanakkale Onsekiz / 18 Mart Üniversitesi)
- Uzmanı geçindiği konulardaki makaleleri, (şebekesindeki diğer 5 ortakları ve öğrencilerininkilerle birlikte) yurtdışında bilim sahteciliği (plagiarism, intihal, aşırma, çalıntı) nedeniyle yakalandı, arşivlerden atıldı, dünyaya duyuruldu.
- Uzmanı geçindiği konulardaki yakalanıp atılacağını anladığı makalelerini, bilim sahteciliği (plagiarism, intihal, aşırma, çalıntı) yaptığını itiraf ederek ve eserlerinden çalıntı yaptığı çok sayıda kişiden özür dileyerek kendisi yayından çekti.
- Bu olaylardan sonra, talep patlaması yaşadı : uzmanı olmadığı Olasılık ve İstatistik konusunda İstanbul'da ders verecek öğretim elemanı kıtlığı yaşanıyor olmalı ki, muhtemelen oldukça yüklü bir ücret karşılığında, 7 saat uzaklıktaki Çanakkale'den Maltepe Üniversitesi'ne Olasılık ve İstatistik (Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2. sınıf) dersi vermeye gidiyor (2009 Güz dönemi, vd).
http://209.85.129.132/search?
- Mesut Razbonyalı
(rektör, Maltepe Üniversitesi),
Servet Senyücel'in sadece 1 kez kaynak gösterdiği doktora tezinin danışmanı.
- Şaban Eren
(yönetici, Maltepe Üniversitesi),
Servet Senyücel'in sadece 1 kez kaynak gösterdiği doktora tezinin danışmanla birlkte 3 jüri üyesinden 1'i.
- İlhami Yavuz
(yönetici, Maltepe Üniversitesi),
İhsan Yılmaz'ın yüksek lisans ve doktora tez danışmanı :
bkz. B-1-09-1) "2007'de arXiv'in bilim sahteciliği (intihal - çalıntı - aşırma) vakası duyurusu"nda makaleleri atılanların akademik soyağaçları
bkz. B-1-09) 2007'de arXiv makale arşivinin 14 Türk fizikçinin 65 makalesini - "intihal" (çalıntı - aşırma) nedeniyle arşivlerinden atması
" İhsan Yılmaz'ın bilim sahteciliği (intihal; çalıntı, aşırma) suçlamalarına cevabı Nature'de yayınlandı [17] : İhsan Yılmaz,
“çalmadıklarını”, “bilim sahteciliği” (intihal; çalıntı, aşırma) yapmadıklarını, “[daha iyi İngilizce]yi ödünç aldıklarını”
iddia etti, nereden ödünç aldıklarını niye belirtmediklerini, niye kendileri yazmış gibi gösterdiklerini açıklamadı.
.....
İhsan Yılmaz, yarısından çoğunu 17 farklı makaleden izinsiz kopyaladığı, uluslararası bir bilimsel dergideki bir makalesini (yayınlanma tarihi : 6.Mayıs. 2005), yayınlandıktan 3 yıl sonra ve profesör olmak için kullandıktan sonra, geri çekti (geri çekme tarihi : 7.Ocak.2008), çalıntı (aşırma; intihal) yaptığı yazarlardan ve yayıncılardan özür diledi [20]; bu makale, ÇOMÜ Gözlemevinin 2008 Faaliyet Raporunda "Rectraction: ....." şeklinde yayın listesinde gösterildi.
.....
Mehmet Özgür Öktel
(yardımcı doçent, fizik, BÜ (Ankara); lisans (1996; üniversite 1.si (gpa: 3.99 / 4.00)): Elektrik Elektronik Mühendisliği, ve Fizik (çift diploma), ODTÜ; doktora (2000) : Massachusetts Institute of Technology (MIT); üniversite giriş sınavı (ÖSS) 1.si, 1992; bronz madalya, International Physics Olympiad (1992, Helsinki, Finland)),
“2007'de arXiv'in bilim sahteciliği (intihal; çalıntı, aşırma) vakası duyurusu”nda toplam 17 makaleleri atılan ÇOMÜ akademik personeli 6 kişinin yazdığı e-posta kendisine gelince, bu kişilerin 2 makalesini inceledi.
Makale-1, bu kişilerin çalıntı (aşırma; intihal) olduğu ortaya çıkartılmamış en yeni makalelerinden biriydi,
makale-2, arXiv'in “kendi diğer makaleleriyle yoğun örtüşme” (excessive overlap) olduğu için attığı bir makaleydi,
Mehmet Özgür Öktel, İhsan Yılmaz vd 5 ÇOMÜ akademik personeline ve ilgili kişilere bir e-posta gönderdi (11.Eylül.2007) :
“1) makale-1'in, çalıntı (aşırma; intihal) olduğunu (çalıntı (aşırma; intihal) yapılan yerleri göstererek),
2) makale-2'de, makale-3'ün tekrarlandığını, 'aynı bilimsel sonuçların iki ayrı makalede üstelik yazar listesi değişik iki makalede verildiğini',
3) ayrıca, makale-2'de populer web sitesinden de çalıntı (aşırma; intihal) yapıldığını, yazarların 'cosmic stringler ile string teorideki stringlerin farkını bilmediğini', makale-2'nin içeriğinin 'elektronik bant yapısı ile ilgili bir makalede bir anda 'o da bant bu da bant' diye yara bantlarının özelliklerinden bahsedilmesine, üstelik bunun da bir hastanenin web sayfasından kopyalayarak yapılmasına benzediğini' yani, bilim sahteciliği (intihal; çalıntı, aşırma) yaparken iyice saçmalandığını,
4) arXiv tarafından haklarında ortaya atılan bilim sahteciliği (intihal; çalıntı, aşırma) iddalarının kesinlikle doğru olduğunu,
5) yaptıkları işin çok makale yayınlayarak yayın sayılarını haksızca arttırmaya çalışmak olduğunu, bunun da açıkca 'bilimsel hırsızlık' olduğunu,
6) savunmalarındaki 'bunu herkes yapıyor', 'bütün Türk fizikçileri suçlanıyor' gibi argümanlarla, Türkiye'de alınteri ile bilime katkıda bulunmaya çalışan insanları kendileriyle bir tutmamalarını,
7) kendi işlerine göstermedikleri saygıyı başkalarının işlerine göstermeleri dileğini”
açıkladı.
(makale-1 : I. Yilmaz, A Kucukarslan ve S. Ozder (Mehmet Özgür Öktel: "Arxiv de olmayan, intihalle (çalıntı, aşırma) suçlanmamış bir makale, grubunuzun bulabildiğim en yeni yayını") International Journal of Modern Physics A Vol. 22, No. 12 (2007) 2283–2291)
(makele-2 : Ihsan Yilmaz, Melis Aygun, Sezgin Aygun arXiv:gr-qc/0607104v2 (M.Ö.Ö.: Bu intihal (çalıntı, aşırma) nedeniyle değil aynı makaleyi bir daha farklı isimle yazdığınız için kaldırılan bir makale), http://arxiv.org/abs/gr-qc/0607104 , Topological defect solutions in the spherically symmetric space-time admitting conformal motion , Gen.Rel.Grav. 37 (2005) 2093-2104) (makale-3 : Hep-th0505013, Strange Quark Matter Attached to the String Cloud in the Spherical Symmetric Space-Time Admitting Conformal Motion , İ. Yavuz, İ. Yılmaz, H. Baysal, Int.J.Mod.Phys. D14 (2005) 1365). "